Historie

Historien

Braskereidfoss Idrettslag ble stiftet i 1920. Fotballbana lå på den tid nede ved fabrikkområdet der Moelven idag har parkeringsplass. Der spilte Braskereidfoss sine kamper helt til banen ble flytter på 1970-tallet. Det ble bygd grusbane og en gressbane på Idrettsplassen på Nordhagen og grusbanen, som nå har gått ut på dato, ble brukt av alle klubbene fra distriktet. På midten av nittitallet ble det lagd enda en gressbane nedenfor den gamle bana. Denne brukes i dag til trening. 

Braskereidfoss hadde A-lag og b-lag på seniorsiden til midten av nittitallet. A-laget rykket opp til det som er tredjedivisjon i dag, i 1990. Opprykket ble sikret på Braskereidfoss i hjemmekamp mot Vaaler. Vaaler tok andreplassen i pulja, og denne kampen var en ren finale om opprykket. Fæssa vant 2-1 etter at Kalle Libekk reddet to straffer for hjemmelaget. Fæssa rykket da opp. Flisa ble forøvrig nummer tre.

Drømmen om å klatre enda høyere ble imidlertidig kort. En sesong i det gode selskap, og det ble nedrykk. I 1999 bestemte Vaaler og Braskereidfoss seg for å slå sammen klubbene. Dette gjaldt både på senior, og i barneidretten. Laget ble døpt til Bravaa. Dette samarbeidet varte i bare to år ettersom kretsen satt en fot ned for samarbeid mellom to klubber i fjerdedivisjon. Braskereidfoss beholdt da plassen i fjerdedivisjon og Vaaler måtte ta turen ned. 

I kjølvannet av dette har det alltid vært en vondt bånd mellom klubbene, men det som verre var er at det ble produsert for lite unger i kommunen. Braskereidfoss la ned all satsing i 2005 og det var ingen aktive fotballspillere igjen i klubben. 

En ny æra

Mye av det som er nevnt ovenfor ble opplevd av en gjeng spillere som var med på hele eventyret. Nå var de blitt for gamle, og siden rekurtteringa var så som så gjorde det at klubben som sagt ble lagt i brakk. Foran 2008-sesongen tok Christer Fredriksen, Morten Amundrud og Lars Henning Braskerud initiativ til å starte opp igjen lag. Det ble lagt ned uttallige timer og vi fikk samlet en gjeng med spillere. Gjennomsnittsalderen var relativt lav, og de fleste spillerne kom fra Braskereidfoss. Seks-sju av spillerne ble hentet tilbake fra Flisa. Denne stammen spiller fortsatt i dag. 

Den første sesongen endte med en andreplass. Det ble etter sesongen stilt spørsmålstegn ved satsingen og noen spillere ble kalt ut i militæret og laget ble nok en gang lagt ned. Spillere forsvant til Flisa, Vaaler og Kjellmyra. Året etter der igjen tok vi nok en gang initiativ til å starte opp igjen. Folk rundt var skeptiske, men vi stilte lag og endte det året på nok en sur andreplass. Vi fortsatt i 2011 og fikk flere spillere med. Nivået på avdelinga ble bedre, og vi endte tilslutt på en fjerdeplass etter å ha blitt trekt tre poeng av kretsen.

2. januar 2012 hadde vi vår første trening i opprykkssesongen. Resten av historien er vid kjent.

Neste kamp:

               5. divisjon

               Sted: Grue Stadion

               21. arpil. 19:30

   -   
Grue    Braskereidfoss
     

Tabell 5. divisjon 2017

# Lag Ka Po
1 Braskereidfoss 0 0
1 Elverum 2 0 0
1 Furnes 0 0
1 Grue 0 0
1 Hamar 0 0
1 Hernes 0 0
1 Kjellmyra/Flisa 2 0 0
1 Kongsvinger 0 0
1 Løten 2 0 0
1 Rena 0 0
1 Ringsaker 0 0
1 Stange 0 0
1 Vang 0 0

Følg oss på Twitter