Før kampen: Grue - Braskereidfoss

Endelig seriestart

Vi river snart april av kalenderen og går inn i mot sommeren noe som er et sikkert vårtegn. Et annet sikkert tegn er at det er seriestart - en seriestart som alltid kommer litt for tidlig. I fjor åpnet vi borte mot opprykksfavoritt Løten, og i år åpner vi borte mot opprykksfavoritt Grue(ifølge oddsen). 

Fredag kveld sparkes altså sesongen i gang, og vi møter et Gruelag som spiller på et helt feil nivå hvis man tar klubbstørrelse i betraktning. Grue er det laget i Solør som kan skilte med å ha hatt det beste laget som har vært i distriktet, med spill i andredivisjon. 

Nå er det en helt ny vår for de grønnkledde. Et generasjonsskifte som i fjor gjorde at klubben endte i sumpa av fjerdedivisjon, og det er litt vanskelig å forstå hvorfor Nordicbet skal ha det til at Grue er avdelingens beste lag, men det finner vi fort ut. 

I fjor vant vi 2-1 på Grue Stadion, før vi slo de 2-0 hjemme på Fæssa. Det var menn mot gutter og det skal også bli sånn i kveld. Vi er kanskje det beste laget på faste situasjoner og dødballer i avdelingen, og må utnytte det mot gutter som egentlig skulle ha rulla i russebil ikveld, fremfor å spille fotballkamp på et hard kunstgressbane. 

Arnfinn Midtsundstad er ny trener for året, og det er en viktig brikke for utviklingen til de unge guttene. Men om det holder finner vi ut ikveld. 

Ny sesong, nye muligheter

Etter en fjorårssesong som var litt spesiell, måtte vi også se at fire lag dro opp en divisjon, mens vi og Kongsvinger var de to lagene som var nærmest. Det er ikke noe revolusjonerende nytt med Fæssa for i år, men noen nye ansikter er det. 

Fire spillere skal spille for Fæssa i år, som ikke gjorde det ifjor mens to av de har mange kamper fra Fæssa fra før. Morten Amundrud og Espen Sletten gjør comeback, mens Peder Frisendal er ny Fæssagutt på 16 år som kommer til å få mye spilletid. Foruten disse har Yngve Krekvik valgt å bli med igjen etter noen rolige år. Fellesnevneren er at alle er Fæssagutter, og det er sånn vi vil ha det. 

Ynvge er ikke spillerklar enda, og Espen er skadet. Foruten disse er Lars Henning langtidsskadd og Åsmund skadd i noen uker. Tvillingene Trym og Even har flyttet og er ikke med fremover. Vi har ikke en superbred stall og vi tar med oss fjorten mann på kamp. 

Vi har ikke tapt mot Grue på snart fire år, og vil forhåpentligvis heller ikke gjøre det i år. 

Avspark er 19:30 på Grue Stadion ikveld. Vel møtt!

Neste kamp:

               5. divisjon

               Sted: Grue Stadion

               21. arpil. 19:30

   -   
Grue    Braskereidfoss
     

Tabell 5. divisjon 2017

# Lag Ka Po
1 Braskereidfoss 0 0
1 Elverum 2 0 0
1 Furnes 0 0
1 Grue 0 0
1 Hamar 0 0
1 Hernes 0 0
1 Kjellmyra/Flisa 2 0 0
1 Kongsvinger 0 0
1 Løten 2 0 0
1 Rena 0 0
1 Ringsaker 0 0
1 Stange 0 0
1 Vang 0 0

Følg oss på Twitter